Zoektocht naar 12-jarig meisje in Inundatiekanaal in Wijk bij Duurstede

16/06

Foto: Peter van Verseveld

16/06

Foto: Peter van Verseveld

16/06

Foto: Peter van Verseveld

Wijk bij Duurstede – De hulpdiensten zijn zondagmiddag rond 14:00 groots gealarmeerd voor een vermissing van een 12-jarig meisje in het Inundatiekanaal. Het meisje was aan het zwemmen en droeg een zwemvest.

Even later bleek ze vermist waarna de hulpdiensten zijn gealarmeerd. Brandweerduikers zijn ingezet en ook de politiehelikopter vloog boven het gebied. Tevens werd er met een boot met sonarapparatuur gezocht op het water. De politie heeft een Burgernetmelding uitgestuurd met het signalement van het meisje. Even later werd het meisje gevonden en herenigd met haar moeder. Ambulancepersoneel hebben het meisje uit voorzorg gecontroleerd. Ze is niet gewond geraakt. Waar het meisje precies was is niet duidelijk.