Day after: Grote brand toekomstige moskee in Culemborg

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

29/12

Foto: Sander Pronk

In Culemborg heeft woensdagavond 29-12 een grote brand gewoed aan de Multatulilaan in het oude zwembad De Meer. De schade is enorm. Delen van het pand zijn ingestort, en de brandweerlieden zijn er uren bezig geweest met het nablussen.

De brand ontstond rond 21.00 uur en verspreidde zich over een groot deel van het gebouwen was van grote afstand te zien. De rook trok richting het centrum van de stad. De brandweer adviseert bij stankoverlast om ramen en deuren te sluiten. Het risico op schadelijke stoffen is niet aanwezig volgens aldus de brandweer.

Het zwembad werd afgelopen zomer verkocht voor 410.000 euro aan de Vereniging Islamistische gemeenschap Culemborg. Het pand zou worden omgebouwd tot een moskee. De brand trok veel bekijks. De honderden toeschouwers werden op afstand gehouden door de hulpdiensten.

De oorzaak van de brand is alsnog onbekend. Het pand was afgesloten van gas en elektriciteit, er zijn door de brandweer geen aanwijzingen gevonden voor brandstichting.  De politie onderzoekt de oorzaak van de brand